Kalvegryde
- mandag d. 30. november 2009. |
||||
|
Svits baconternene, hæld fedtet væk. Svits kalvekødet i en gryde. Husk at fedtstoffet skal være være varmt ellers koger kødet. Del løgene i halve eller kvarte afhængig af størrelse hvidløg, salt, peber, laurbærblade, tomater i både, kom 1 dl vand og rødvin ved. Den røde peber strimles og kommes i gryden Lad retten småsimre til kødet er mørt. Champignonerne steges ved siden af og kommes i gryden til sidst Smag til med lidt boullion, salt og peber og kom evt. kulør i. Bagt kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 min uden salt. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem, og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i et smurt fad, drys med lidt mandelsplitter og bag mosen midt i ovnen i ca.½ time ved 200 grader. Server straks. |