Kalvegryde - mandag d. 30. november 2009.
  
  
Ingredienser

750 gr. mørt kalvekød i 2 cm store terninger

125 gr. bacon tern

2 spsk. smør

5-6 skalotteløg

1-2 fed hvidløg finhakket

Salt og peber

2 spsk. mel til jævning

1 rød peberfrugt i strimler

2 tomater i både

1 dl. Vand

2 dl. rødvin

1-2 laubærblade

250 gr. champignoner i skiver

Bagt kartoffelmos:

750 g kartofler

50 g smør

½ dl mælk

2 æg (str. mellem)

1 tsk. groft salt

friskkværnet peber

Lidt mandelsplitter









  
Fremgangsmåde

Svits baconternene, hæld fedtet væk.

Svits kalvekødet i en gryde. Husk at fedtstoffet skal være være varmt ellers koger kødet.

Del løgene i halve eller kvarte afhængig af størrelse

hvidløg, salt, peber, laurbærblade, tomater i både,

kom 1 dl vand og rødvin ved.

Den røde peber strimles og kommes i gryden

Lad retten småsimre til kødet er mørt.

Champignonerne steges ved siden af og kommes i gryden til sidst

Smag til med lidt boullion, salt og peber og kom evt. kulør i.

Bagt kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 min uden salt.

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Mos kartoflerne og rør smør og mælk i.

Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem, og smag til med salt og peber.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.

Hæld den i et smurt fad, drys med lidt mandelsplitter og bag mosen midt i ovnen i ca.½ time ved 200 grader. Server straks.