Kogt torsk - mandag d. 25. januar 2010.

  
  
Ingredienser

4 skiver torsk
½ dl. hvidvin
1 løg i skiver
5 hele peberkorn
salt
1 skive citron
lidt vand
200 gr. rogn

Sauce
50 gram smør
50 gram hvedemel
7.5 dl. mælk
½ dl. fiskefond
( det torsken er kogt i)

1 kilo kartofler
persille
kogte rødbeder
peberrod
250 gr. bacon
6 æg









  
Fremgangsmåde


Torsken ses efter for blod o.s.v.
Et ovnfast fad smøres og fisken lægges i .
Drys salt over kom løg, citron og peberkorn ved.
Hæld hvidvin og vand på.
Smør et stykke bagepapir og læg det på.
Sæt fisken i ovnen ved ca. 150 grader i ca.½ time eller til fisken er fast at mærke på.
Rognen pakkes i bagepapir der bindes med en snor.
Det er for at holde på rognen og forhindre den i at springe.
Smelt smørret i en gryde tilsæt mel og bag det igennem.
Hæld mælken i lidt efter lidt.
Når fisken er færdig hældes lidt af vandet fra den i saucen.
Smag til med salt og fiskesennep.
Kog æggene 10 minutter afkøl dem hvorefter de hakkes.
Hak rødbederne.
Kartoflerne serveres som pille kartofler.
Persillen drysses over kartoflerne

Server evt. smørsauce til.