Kogt torsk
- mandag d. 25. januar 2010. |
||||
|
Torsken ses efter for blod o.s.v. Et ovnfast fad smøres og fisken lægges i . Drys salt over kom løg, citron og peberkorn ved. Hæld hvidvin og vand på. Smør et stykke bagepapir og læg det på. Sæt fisken i ovnen ved ca. 150 grader i ca.½ time eller til fisken er fast at mærke på. Rognen pakkes i bagepapir der bindes med en snor. Det er for at holde på rognen og forhindre den i at springe. Smelt smørret i en gryde tilsæt mel og bag det igennem. Hæld mælken i lidt efter lidt. Når fisken er færdig hældes lidt af vandet fra den i saucen. Smag til med salt og fiskesennep. Kog æggene 10 minutter afkøl dem hvorefter de hakkes. Hak rødbederne. Kartoflerne serveres som pille kartofler. Persillen drysses over kartoflerne Server evt. smørsauce til. |