Gule ærter m. Sprængt andebryst, flæsk og pølse
- mandag 27. februar 2012



  
  
Ingredienser

1000 gr. sprængt flæsk af kogestykket

500 gram medister
1 sprængt andebryst

suppevisk af porretop og lidt selleritop eller persille

300gr.g flækkede gule ærter
2 kviste frisk timian

200 g små skalotteløg eller perleløg
4-6 gulerødder
2 porrer
¼ selleri

500 gr. pillekartofler


Sprængt andebryst
2 stk. andebryst, à ca. 300 g


SALTLAGE

150 g salt
100 g sukker
1¼ l vand
Kog saltlagen sammen og afkøl den. Læg de to stykker andebryst i. De skal være helt dækket af lagen. Læg en tallerken over. Lad dem trække 1 døgn i køleskab.






  
Fremgangsmåde

250 gram flækkede ærter sættes over i ca. 1 liter vand sammen med timian

Koges i ca. 1 time, køres igennem en sigte eller blendes.

Kom flæsket i ca.1½ l. vand, så det dækker kødet. Bring det i kog.

Kom ikke salt i da kødet er sprængt.

Andebrystet koges med i 20 minutter, tages op sammen med lidt af suppen så det står og trækker i suppen.

Skum suppen og tilsæt suppevisk. Kog flæsket ca.1½ time under låg ved svag varme.

Tag kødet op. Dæk det til så det holder sig varmt

Si suppen og kom den i en gryde.

Alle grønsager rengøres og skæres i passende stykker, kom løg og porrer i, først de der skal koge længst derefter gulerødder, til sidst kommes sellerien i.

Kom ærterne i til suppen har en passende tykkelse.

Smag til med salt og lidt peber og evt. mere timian

Kog medisterpølsen. Skær kødet i skiver og pølsen i 6-7 cm. Stykker.

Andebrystet i ikke for tykke skiver.

Kartofler eller rugbrød serveres til ærterne sammen med rødbeder og sennep.