Gule ærter m. Sprængt andebryst, flæsk og pølse - mandag 27. februar 2012 |
||||
|
250 gram flækkede ærter sættes over i ca. 1 liter vand sammen med timian Koges i ca. 1 time, køres igennem en sigte eller blendes. Kom flæsket i ca.1½ l. vand, så det dækker kødet. Bring det i kog. Kom ikke salt i da kødet er sprængt. Andebrystet koges med i 20 minutter, tages op sammen med lidt af suppen så det står og trækker i suppen. Skum suppen og tilsæt suppevisk. Kog flæsket ca.1½ time under låg ved svag varme. Tag kødet op. Dæk det til så det holder sig varmt Si suppen og kom den i en gryde. Alle grønsager rengøres og skæres i passende stykker, kom løg og porrer i, først de der skal koge længst derefter gulerødder, til sidst kommes sellerien i. Kom ærterne i til suppen har en passende tykkelse. Smag til med salt og lidt peber og evt. mere timian Kog medisterpølsen. Skær kødet i skiver og pølsen i 6-7 cm. Stykker. Andebrystet i ikke for tykke skiver. Kartofler eller rugbrød serveres til ærterne sammen med rødbeder og sennep. |