Fasanbryst m. svampesauce - mandag 7. november 2011


  
  
Ingredienser

4 fasanfileter
Salt, peber
Smør til stegning
kulør
maizena
½ dl. vin

150 gr. svampe

1 kilo asparges eller andre små slanke kartofler
50 gr. smør
salt, peber
lidt revet parmesan

2 æbler
4 skiver bacon
akaciehonning

Lidt rucola
lidt citronolie
Langtidsbagte cherrytomater
1 skefuld fasanrilette










  
Fremgangsmåde

Læg laksen i er smurt ovnfast fad.

Fasanerne krydres med salt og peber.
Steges på panden i lidt smør skal kun stege få minutter på hver side.

Kog panden af med en slat vin.
Kom fløde i og jævn den med lidt mel eller maizena.
Kom de skivede svampe i.
Smag til med lidt vildtboullion og evt. salt
Kom kulør på, saucen til fasaner må gerne være lidt lys.

Skyl og rens kartoflerne, lad skrællen være på. Skær dem som hasselback.
Pensl dem med smeltet smør (gem lidt til senere). Kom lidt salt på.
Steges v. 200 grader i ca. 15 minutter,
Pensl med det sidste af smørret og giv kartoflerne et let drys revet parmesan og steg dem til de er møre.

Æblerne skæres i små tern, dampes møre i en gryde.
Baconen steges sprødt og blandes i æblerne, smag til med lidt akaciehonning og evt. en anelse æbleeddike for at få lidt syre.

Ved servering læg lidt rucola vendt i citronolie på tallerken , bagte tomater 1 skefuld fasanrilette.