Laks m. beurreblanc sauce og cognacstegte druer - mandag d. 1. november 2010.

  
  
Ingredienser

4 skiver laks
Salt, peber

Cognac-druer:
1 pæn klase stenfri grønne druer
1 glas cognac

2 gulerødder
1 tsk. smør

Beurre blanc-sauce:
1 spsk. finthakket skalotteløg
1 glas hvidvin
1-2 spsk. hvidvinseddike
250 g koldt smør

Aspargeskartofler
Persille







  
Fremgangsmåde

Lad druerne trække i cognacen, mens det
øvrige tilberedes.

Kog skalotteløgene møre i hvidvin og eddike,
til blandingen nærmest karamelliserer. Si løgene fra og varm reduktionen op, mens det kolde
smør piskes i lidt ad gangen. Saucen må ikke
koge undervejs, og der skal piskes godt mellem hver smørklat, så resultatet bliver en smukt
blank og cremet sauce.

Sæt laksestykkerne i ovnen drysset m. lidt salt
og kværnet hvid peber.
Servér dem med de cognac-marinerede druer,
der lige er lunet i beurre blanc-saucen.

Gulerødderne skrælles og skæres på langs med en kartoffelskræller. Dyppes kort i kogende
vand og vendes med en lille klar smør.
Lægges dekorativt omkring laksen ved
servering.

Kog kartoflerne og server dem m. hakket
persille